E-Production Nedir?
Bir işletmenin üretime başlayabilmesi için en basit haliyle hangi üründen ne kadar planlayacağını tespit etmesi gerekmektedir. İşletmelerin beklentileri göz önüne alındığında sadece anlık üretim planı yapmak değil hangi üründen ne kadar sevk yapılmış ve yapılabilir, buna bağlı olarak üretilenin ne kadarı stok olmalı, hammaddeler kanban ve mrp olarak belirlenerek stokta mı tutulmalı yoksa üretim planına göre iç talepte mi bulunmalı gibi geleceğe dönük sorulara cevap aranmaktadır. E-Production’ın modülleri ile bunlar ve daha fazlası yapılabilir hale gelmektedir.
E-Production’ın modülleri nelerdir?
- Master Plan
- Üretim Programı
- E-Planning
- Kullanıcı Erişim ve Yetkileri
E-Production’ın sunduğu imkanlar nelerdir?
- Planlama talebinden ekleme, siparişten ekleme, serbest ekleme ve transfer işlemi gibi dört farklı plan seçeneği ile işletmenin her türlü planlama isteğine cevap verilebilir.
- Plan yapılırken ürün, modül, paket ve parça olarak her bir segment için planlama yapılabilir.
- Hazırlanan planın hedeflenen plana gün bazında ne kadar yakın olduğunu göstererek uygulanabilir planların hazırlanması sağlanır.
- Depo durumunu, alınan siparişleri, rezerve edilen siparişleri, satılabilir stokları aynı anda görme imkanı sunarak işletmenin belirlediği minimum maksimum seviyeler için planlama yapılabilir.
- Plan listeleri için gereken hammaddelerin iç talepleri mrp ve kanban şekilde listelenerek satınalmaya detaylı bir şekilde gönderilebilir.
- Plan sayfasında operasyonların doluluk oranları ve dar boğaz olan operasyonlar görülebilir. Dar boğaz yaşanan operasyonların hedef olarak gösteriliyor olması iyileştirme çalışmaları için hızlı bir adım atmayı sağlar.
- Üretim için gereken refakat fişleri, kesim listeleri, paket etiketi, paket içeriği gibi listeler tek ekran üzerinden seçip yazdırılarak hızlı bir bilgi akışı sağlanabilir.
- VTS ekranından canlı olarak operasyonlar sonlandırılabildiği gibi manuel olarak da operasyon başla-bitir imkanı sağlanır.
Geçmişe dönük olarak tarih, istasyon-operasyon-kullanıcı gibi filtrelemeler yaparak operasyon süreleri, fire miktarları, üretim miktarları analiz edilir.
E-Production’ın avantajları nelerdir?
- Üretim süreci sistem üzerinden takip edildiği için sevkiyat birimine anında ve doğru bilgi aktarımı sağlar.
- Geçmiş verilerin raporlanarak analiz edilmesi imkanı ile kapasiteler tespit edilir, geleceğe dönük olarak daha iyileştirilmiş, daha hızlı ve daha verimli üretim imkanı sunar.