1.7.1 E-VTS


E-VTS ekranı, üretimde çalışanların Workcube sistemine kullanıcı olarak giriş yaptıkları ekrandır. Refakat kağıtlarının okutulması ile operasyon süresini, üretim miktarını, çalışma ve mola süreleri gibi bilgilerin kayıt edilmesini sağlarlar.


İlgili adımlar takip edildiğinde şifre ile giriş yapılması gereken ekran görülmektedir. Kullanıcı erişim ve yetkileri bölümünde belirlenmiş olan şifre kullanıcıya bildirilerek, kendi ekranına giriş yapması sağlanır. (Şekil-1)

Sisteme ilk defa giriş yapan kullanıcı, çalıştığı bölümü ve makinayı işaretlemelidir. Yapılan kayıt işlemi ile hangi bölümde, hangi makinada, hangi operatörün çalıştığı belirlenmiş olur. (Şekil-2)

Giriş yapan kullanıcının çalışma ekranı görülmektedir. Refakat kağıdı ile birlikte işlem sırası gelmiş olan parça, refakat kağıdındaki barkod numarası Emir No bölümüne okutularak çağırılır. (Şekil-3)

Parçanın içeriğine bakıldığında ürün ismi, operasyonu, üretim adedi gibi bilgiler görülmektedir. Alt kısımda bulunan Reçete bölümü ile o parça için kullanılacak malzemeler listelenmektedir. Görünüm bölümünde parçaya özel olan delik planı, paketleme düzeni gibi jpeg uzantılı görseller yüklenmektedir. Üretime Başla butonu ile üretim süresi kayıt edilmeye başlanır. (Şekil-4)

İşlemi tamamlanmış olan parça, üretim sonlandır denilerek işlem süresi kaydedilir. Önümüze çıkan üretim miktarı giriş ekranıyla, gerçekleşmiş olan üretim miktarı girilip sonuç kaydedilir. Eğer fireli ürünler var ise, Fire bölümünden adetleri giriş yapılarak kayıt edilir. (Şekil-5)

İşlemi gerçekleşen operasyon, paketleme operasyonu ise etiket bas bölümünden Paket Etiketleri yazdırılır. Üretim adedine göre kaç adet etiket bastırılması gerekiyorsa baskı alınıp, ilgili paketlerin üzerlerine yapıştırılır. (Şekil-6)

Operasyon işlemi devam ederken verilecek olan mola için, herhangi bir parçanın içerisinde iken mola butonuna tıklanır. Seçilen mola için duraklama başlangıç seçimi yapılır. Mola bittiğinde, yeniden mola butonuna tıklanarak operasyon işlemine devam edilir. (Şekil-7)

Ana giriş ekranında bulunan arıza ve duraklama bölümleriyle, elektrik sorunu, mekanik sorun gibi arızalar ve malzeme bekleme, otonom bakım gibi duraklamalar için kayıt yapılır. (Şekil-8)

Günlük Çalışma butonuna tıklandığında, kullanıcının o gün hangi ürünleri işleme aldığı, başlama ve bitiş sürelerinin hangi saatlerde gerçekleştiği, duraklamalar var ise nedenleri ve sürelerinin listelendiği rapor ekranı görülmektedir. Günlük olarak kaydı tutulan bu raporlar, master plan ekranındaki üretim sonuç izleme bölümünde, geriye dönük olarak incelenebilmek üzere kaydedilmektedir. (Şekil-9)